Dont dwell..

Dont dwell in the past, Dont dream of the future
Concentrate the mind on the present moment
- Buddha

Det är ett talesätt, a way of living som jag ständigt försöker påminna mig själv om. Det här med att inte älta det förflutna tycker jag bannimig att jag lyckats riktigt bra med. Visst, vissa grejer gör fortfarande ont och känns så fruktansvärt orättvist. Men, det ligger i det förflutna, det finns inget jag kan göra åt det. Det går inte att ständigt prata om, känna efter och leva sig in i det förflutna, det äter upp dig som person! Det går heller inte att bara totalt glömma och trycka undan känslorna. Bearbeta, acceptera, kom ihåg - thats the way you have to go.
Det här med att leva i nuet och inte drömma om framtiden har jag dock inte fått grepp om, jag drömmer och drömmer och fantiserar och leker med tankarna. Det är nästa mål, att försöka leva nu, idag.



..::xoxoxo::..
Pussar & Kramar
Yours sincerely

Det smärtar mig

Åh, det smärtar mig som fan. Fick veta igår att Mynta och hennes bror hade rykt ihop som fan så Mynta är tillbaka hos Karros mamma. Det gjorde verkligen ont när jag såg annonsen på Mynta som ligger ute på blocket nu. Jag vill åka och hämta henne, nunununu... ååh fan. Lilla söta Mynta, Lilla underbara Mynta <3 Jag vill att hon ska ligga i soffan med mig och LillKF nu :) Det vore så mysigt! Fasiken vad jag saknar henne!!



..::xoxoxo::..
Pussar & Kramar
Yours sincerely

Yorkshire Terrier ?

En vän till mig har en liten söt yorkshire terrier- chihuahua- lasha apso hona vid namn Kira som hon ska para med en renrasig york. Valparna kommer då bli runt 75% York. Detta ska ske om ca 4månader, nästa gång hon löper. För den här gången gick hon tydligen tom :( Så förhoppningsvis kommer hon ha leveransklara små söta valpar om ca 8 månader. Om jag vill ha en liten så kommer jag nog få första tjing på en utav valparna! ihk :D tänk dig en liten yorkievalp :) en hane va? fast de ser ju ut som tjejer? :P haha, jag får väl se sen när det börjar närma sig. Måste dock ta och börja spara ihop till det nu eftersom hon kommer ta 6.500:- för dom. Väljer jag då att inte skaffa hund kan jag ju alltid köpa något annat kanske ;) haha.





"Enkel rasbeskrivning, Yorkshireterriern är en dvärghund som numera tillhör terriergruppen. Den ska vara kvadratisk, ha en stram hållning och ett högburet huvud och ha en självmedveten uppsyn.

Den silkeslena pälsen ska vara lång och rak. Den kammas med en bena som sträcker sig från huvudet till svansspetsen. Yorken har två väl avgränsade färger, stålblå och en gyllene tanfärg. Den stålblå ska sträcka sig från nackknölen till svansspetsen. På huvud, ben och front ska färgen vara en gyllene tanfärg. Huvudets hår ska vara ljusast på hjässan, mörkare på sidorna och mörkast på öronen.

Rasen är konstruerad för drygt 100 år sedan, efter ett hemligt recept. Man kan utgå ifrån att det finns inslag av nord-engelska terrierraser såsom Skye- och Manchesterterrier.

Yorken är en pigg, lekfull och nyfiken liten hund, som fullkomligt står på tå för att vara sin ägare till lags, om den får rätt uppfostran. Vikten får enligt standarden vara max 3,2 kg.
Yorkshireterriern kräver inga långa promenader i ur och skur, men därmed är det inte sagt att den ogillar att vara ute. Sol och frisk luft är bra för både två och fyrbenta vänner.

Pälsen borstas och kammas varje dag. Ett bad varannan till var trejde vecka med ett milt schampo är att rekommendera, eftersom en smutsig päls bryts sönder och ser risig ut. Öronen ska trimmas och tassar rundklippas

Den idealiske yorkägaren kan bo på landet såväl som i staden, ha villa eller lägenhet, vara gammal eller ung. För små barn kan däremot vara ett problem, då Yorken själv kan komma till skada på grund av sin litenhet och små barns oförstånd."


Info från Svenska YorkshireTerrier Sällskapet




..::xoxoxo::..
Pussar & Kramar
Yours sincerely


Speedway Grand Prix 2011

Speedway Grand Prix 2011 är (tyvärr måste jag säga) över! De fick bryta tävlingen efter ca 16 eller 17 körda heat pga regnet och banan var alldeles för våt. Jonsson och Hampel har varit det mest intressanta ikväll, då de har fightats om andra platsen med endast en poäng upp och ner! Vinnare blev Greg Hancock, men det visste vi ju redan sen förra deltävlingen då de räknade ut att han hade alldeles för höga poäng för att någon skulle kunna ta honom. Vår älskade Andreas Jonsson kom på den efterlängtade andraplatsen med endast två poäng mer än Jaroslaw Hampel som fint fick nöja sig med tredje platsen :) Hade de inte brutit tävlingen vet man aldrig hur det hade sett ut, kanske hade Hampel kommit tvåa och vi trea. Men det slutade ju rätt bra ändå ;P Helt underbart med svensk medalj igen! Vi har inte fått någon medalj sedan 2005! Så det var på tiden nu, och Andreas förtjänade att hamna på prispallen! Hancock förtjänade verkligen att vinna i år då han har kört som en Gud rent ut sagt! Varenda deltävling har han kört ihop minst 10-13 poäng! En sån kille! :)
Den sista delfinalen som var idag vann Hancock, Pedersen kom tvåa och Safytdinov kom trea. Hade jag inte varit alldeles för upptagen med Hampel och Jonssons fight så hade jag nog blivit besviken över att ha både Pedersen och Safytdinov på pallen. De enda två som vi inte gillar, som är lite knepiga. Safytdinov är fortfarande ung, kanske växer han till sig. Men Pedersen.. mm, alla som kikar på speedway vet vad jag menar. haha.
Tack killar för ett underbart speedway-år! Längtar redan som attans tills nästa år! :) Då blire Göteborg och Målilla LIVE! Det kan du hoppa upp och sätta dig på! Puss :)

(Lite bilder som jag tog på tvn, haha! jag vet, nördigt, men vafan! bättre än inget)





 
F.V: Nicki Pedersen, Danmark, Greg Hancock, Usa, Emil Safytdinov, Ryssland

 
Jonsson och Hampel :)


F.V: Andreas Jonsson, Sverige, Greg Hancock, Usa, Jaroslaw Hampel, Polen




..::xoxoxo::..
Pussar & Kramar
Yours sincerely

:(

okej, så jag ringde Karro igår och sa att jag inte kommer ta över Mynta :( Jag var tvungen att tänka på henne och jag tror ärligt att hon skulle få det bättre hos någon annan. Helst hos en fin familj på landet. En familj som tränar med henne, myser med henne och har både orken och tiden för henne. Jag kan inte riktigt ta hand om mig själv just nu, så hur ska jag kunna ta hand om en hund? en så fin hund, som behöver mycket motion, fysisk och mental träning. Jag gillar verkligen Mynta, det är därför jag hoppas att hon kommer till en fin familj. Jag vet inte när tiden är inne för att skaffa hund, men jag kanske skulle satsa på en lite mindre krävande och med lite lägre energinivå? äsch jag vet inte. Jag vet att det gör ont att inte ta över Mynta. Men jag vill inte chansa och kanske behöva sälja henne längre fram. En hund ska inte behöva flytta mer än en gång tycker jag personlig. Från uppfödaren till sin ägare. Visst ibland funkar det inte och man måste sälja vidare, men om man kan förhindra det så tycker jag att man ska göra det. Det är ändå ett liv vi pratar om här.



..::xoxoxo::..
Pussar & Kramar
Yours sincerely

Kluven

ååh, jag känner mig så kluven vad det gäller Mynta. Pratade med Karro igår och hon funderar starkt på att sälja henne. Jag vet inte hur jag ska göra, Jag gillar ju verkligen den där lilla jycken, men orkar jag ha henne på heltid, forever? hmm.. inte sovit ett skit inatt vilket bara kommer ställa till med problem. Ska hämta Mynta idag hoppas jag och åka ut en sväng och sen upp på valpkursen ikväll. Ska nog prata med Karro lite mer idag. Måste disskutera detta med mamma också, för trots allt, så brukar den tanten ha rätt ganska ofta! men säg för jössenamn inte det till henne! Jag har iaf klurat ut problemet jag hade med vart Mynta skulle få sin sovplats. För LillKF har ju i princip tagit upp alla utrymmen som finns att ligga på. Då kom jag på den här underbara idén att snickra ihop en låd/säng/hus till dom båda. Alltså, Mynta ligger i en "säng" ovanpå, och katten kan krypa in i lådan/huset och sova under, utan att hunden kommer åt henne. Så jag behöver inte sno LillKFs "grotta" under mina stolar (som jag givetvis får hitta annan plats för, eller dom är inte ens mina kan ge tillbaks dom haha) och Mynta får en alldeles egen säng. Iaf den delen som är ovanpå. Och på så sätt om dom nu skulle ligga i den där samtidigt så lär dom känna varandra utan att behöva vara med varandra, eller ah, ni fattar :P nu måste jag nog faktist ta och försöka sova några timmar. Cigg, borsta tänderna, bums i säng!




..::xoxoxo::..
Pussar & Kramar
Yours sincerely



Mynta 1/10-11

Idag var vi ute i skogen, igen! haha. Mamma plockar svamp och jag tränar hund. Win-Win-Situation. Förutom när Mynta galopperar in rätt i mammas svampställen. Yikes! haha. Vi tränade mer på kontakt idag och sen lite följsamhet. Sen lekte vi mycket med att kasta pinne. Tränade även lite på att gå bra i koppel :) haha





Mynta hittade (med min hjälp iofs) Minsta... inte pinnen, utan trädet i skogen :P som hon skulle bita på och försöka bära runt med :) framåt kom hon iaf en liten stund. sedan fastnade den i massa andra grenar, så då gav hon upp och gav sig på de lite mindre pinnarna ;P haha





Mynta? eller, är det Mynta? fuuck, inget huvud!! O.O omg :O haha :P sorry, men bilden blev lite cool faktist :P Just det. Sen fick lilla Mynta följa med hem till mamma en sväng. Hon blev lite rädd för motionscykeln och skällde lite på den. Men sen åt hon tom godis som låg på den :P så det ordnade sig ju :)


..::xoxoxo::..
Pussar & Kramar
Yours sincerely





RSS 2.0